Ekoxen Seniorcenter


Koncept Mannersons SeniorCenter

Detta boende vänder sig till dig som är mellan 55 och 70 år som vill bo i ett aktivt, socialt och tryggt boende i centrala Linköping. Fastigheten som är byggd 1993 rymmer 77 lägenheter och ett gym med rehabiliteringscenter Linköpings Health Care. I en del av huset driver Kommunen genom Vardaga ett Serviceboende som heter Gröna Gården. Lägenheterna i fastigheten är fördelade i storlekarna 2 rok- 51m2, 3 rok 76-82m2. 4 rok 84 -98m2. Lägenheterna är ljusa och fina och håller bra standard. Alla lägenheter har möjlighet att utrustas med diskmaskin, tvätt och tork. Det finns ett gruppavtal från Tele 2 med Tv, bredband och bredbandstelefoni. Huset i sig är tillgänglighetsanpassat och det är enkelt att ta sig mellan de olika planen.I konceptet Mannersons Seniorcenter ingår mycket social närvaro och samvaro för den som önskar. I den fina trädgården på innergården finns bärbuskar, fruktträd och väldigt många blommor. Trädgården sköts till stor del av våra hyresgäster i form av en trädgårdsgrupp som med underbar känsla har skapat en blomsterfröjd mitt i Linköping. I trädgården finns ett växthus och en pergola för trivsamma fikastunder. Det som används mest under sommar halvåret är boulebanan där det spelas flitigt med gemensamma torneringar. Många av våra hyresgäster tränar på LHC där det finns både gym, olika pass och vattengymnastik.

I källaren på huset finns det två tvättstugor, garage för cyklar och bilar, hobbyrum och en samlingslokal. Samlingslokalen används flitigt av hyresgäster för privata arrangemang, men mest används den för gemensamma sammankomster så som t.ex. bokcirklar, olika brädspel, softboll, föreläsningar, fikastunder, mm. För dem som är sugna på att pyssla finns hobbyrummet som används som både systuga och snickeri.

Fastighetsvärden presenteras i form av en bovärd och en fastighetsskötare.  Bovärden finns på plats en dag i veckan för hyresgästerna och har då till uppgift att tillsammans med hyresgästerna skapa samvaro och aktiviteter i och utanför huset.Fastighetsskötaren har utökad fastighetsskötsel vilket menas med att han finns tillgänglig i högre grad och kan hjälpa till med att t.ex. Ta ner kartonger från vinden eller byta glödlampor.

Eftersom detta boende vänder sig till dig som är aktiv så ser vi det som en självklarhet att vi även vattnar dina blommor och tar in din post när du är bortrest.