IMD – individuell mätning


IMD- Ger en mer hållbar förbrukning

Mannersons har infört individuell mätning i ett antal av våra fastigheter vilket innebär att du som boende betalar för din egen förbrukning. Syftet är att du ska bli mer medveten om din energianvändning och kunna påverka dina kostnader. I några av våra fastigheter läser vi endast av el, medans vi i andra fastigheter mäter både el och varmvatten. För att veta vad som gäller på din adress ber vi dig att kika i listan längst ner i texten.

Vad är IMD?

IMD, eller individuell mätning innebär att förbrukning av el och eller varmvatten mäts i varje lägenhet genom en mätare som är kopplad till din lägenhet – och att du som boende betalar för din egen förbrukning. Du som använder mindre varmvatten eller el kommer alltså betala mindre än den som gör av med mycket. Med varmvatten menas tappvarmvattnet, det vill säga – det du tappar i kökskran, tvättställ och dusch. Din vattenanvändning är inkluderad i din hyra.

Varför IMD?

Det finns några grundläggande anledningar till att vi installerar IMD i våra bostadshus. En av dom är att vi vet att individuell mätning gör att förbrukningen minskar avsevärt, vilket både du som hyresgäst och miljön vinner på. Vi anser också att det blir mer rättvist för våra hyresgäster att betala för sin faktiska förbrukning. När vi är många som har individuell mätning (IMD) gör vi stor skillnad för miljön.

Hur funkar det för dig som hyresgäst?

Kostnaden för det varmvatten och el du förbrukat redovisas som en separat post på din hyresavi. Förbrukningen debiteras med tre månaders förskjutning på avierna och du betalar för förbrukningen från dagen du flyttar in tills den dag du flyttar ut. Detta medför att du kommer få två fakturor efter din utflyttning från oss.


Du kan följa din förbrukning i Ecoguards portal.
Gå gärna in jämför dina månadsförbrukningar för att kunna få koll på vad som funkar just i ditt hushåll. Vad är det som påverkar att din förbrukning blir lägre vissa månader?

Adresser med IMD


Linköping

Hunnebergsgatan 49-51 – Här mäter vi enbart din elförbrukning


Motala

Bispmotalagatan 15 A-B – Här mäter vi enbart din elförbrukning


Norrköping

Brokikargatan 45 A-D – Här har vi infört en individuell mätning på både el och varmvatten

Brokikargatan 43 A-D – Här har vi infört en individuell mätning på både el och varmvatten

Saltängsgatan 84 & 88 – Här har vi infört en individuell mätning på både el och varmvatten

Kronomagasinsgatan 48 – Här har vi infört en individuell mätning på både el och varmvatten