ABCDEFG…..HIQ!

IT-Bolaget HiQ:s Linköpingskontor har sedan 2012 levt och verkat i stationsbyggnaden vid  Resecentrum. Nu har de packat de ihop sina sladdar, gitarrer och skärmar och promenerat  400 meter bort till Alfabetet. Här flyttar de in på DOSPACE tillsammans med flera  spännande aktörer från näringslivet.

Mannersons nyrenoverade fastighet Alfabetet fylls med nytt liv. I bottenplan växer ett gym fram  och DOSPACE precis slagit upp dörrarna med ca 200 arbetsplatser för entreprenörer och bolag. Nu  blir även HiQ en del av detta sammanhang.

DOSPACE Alfa är ett samarbete mellan Mannersons och DOSPACE, där en aktör med många års  erfarenhet av fastighetsbranschen och en aktör med ett annorlunda sätt att se på arbetsplatsen  skapar nya möjligheter för fastigheten tillsammans. Målet är att bygga den mötesplats för  näringslivet som Linköping idag saknar.

I det första steget bosätter HiQ sig på DOSPACE med sina 150 medarbetare för att i vår flytta in i  sin nybyggda lokal en våning ner, där projektering och byggarbete pågår för fullt tillsammans med  Mannersons. I huset har de nu grannar som Microsoft, Danfoss och Lejonfastigheter, tillsammans  med de bolag som också sitter på DOSPACE; Teleproffs, Nyföretagarcentrum, Altran och Roima,  med fler intressanta bolag på väg in.

“Vi ser fram emot att flytta in i Mannersons nya flaggskepp i Linköping och tillsammans med  DOSPACE göra Alfabetet till den arbets- och mötesplats i Linköping som stan alltid saknat!“ ​säger  Patrik Holm (vd HiQ i Östergötland) ​ ​“​Vi kan tillsammans skapa en innovativ, modern och flexibel  arbetsplats med plats för möten och event. Gitarrerna och trumsetet i replokalen längtar efter att  luftas! Coworking är en modernt, socialt och flexibelt sätt att bygga framtidens arbetsplats  samtidigt som Mannerson står för långsiktighet, stabilitet och kundfokus. En kombination av  innovation och kvalitet som passar oss på HiQ väl.”

“Att HiQ blir en del av Alfabetet innebär att huset fylls av ytterligare en av Linköpings starkaste och  mest profilerade bolag”​ säger Emelie Mannerson (Projektledare Alfabetet, Mannersons Fastigheter)  och fortsätter; ​“HiQ är med sin framåtlutade och samarbetsfokuserade kultur en perfekt partner i  fastigheten och bäddar för att Alfabetet blir en av Linköpings mest intressanta mötesplatser.”

Niclas Söör (VD & grundare DOSPACE) fyller i. “​Med HiQs inflytt på DOSPACE tar vi nästa steg i att  visa att även större organisationer ser värdet i att bli en del av den flexibilitet och service som vårt  koncept erbjuder. Flexibiliteten i att kunna ge sina 150 medarbetare en riktigt bra  arbetsplatsupplevelse under en tidsbestämd period är svår att matcha någon annanstans. Det är också fantastiskt att de sen fortsätter sin resa i fastigheten, fortsätter vara en del av miljön och kan  dra nytta av sammanhanget som ligger vägg i vägg med deras egna kontor.“

Niclas Söör, vd DOSPACE

Cathrin Ferraro, marknadschef Mannersons Fastighets AB

Emelie Mannerson, projektledare Alfa Cowork, Mannersons Fastighets AB