Kontor för framgång och framtid

Flexibilitet, dynamik och inspiration – nu växer framtidens kontor fram på Industrigatan i Linköping

Synen på hur ett kontor ska se ut och fungera håller på att förändras. Inte minst har Coronapandemin ställt begreppen kring våra arbetsplatser på ända. Många har upptäckt fördelarna med distansarbete men också insett det värdefulla i mänskliga möten.

Hos Mannersons Fastigheter lanserar man nu ett kontorskoncept som ger företagen mer flexibilitet och mobilitet, samtidigt som de kan minska kostnader och risker. Som hyresgäst ska man kunna ha en mindre egen kontorsyta men ändå ha tillgång till andra viktiga funktioner vid behov. I fastigheten Alfabetet finns den perfekta inramningen.

– Byggnaden har fantastiska kvaliteter som vi nu vidareutvecklar efter spännande idéer, säger Cathrin Ferraro, marknadschef hos Mannersons.

Full aktivitet

Några hyresgäster är redan på plats i Alfabetet, flera är på ingång. Här möts bland annat företag som Lejonfastigheter, Microsoft, Danfoss och HiQ. I augusti öppnar även DOSPACE Alfa Cowork sin verksamhet i huset.

– Vårt mål är att 150 personer från ett femtiotal bolag ska ha oss som landningsplats, berättar Niclas Söör, vd på DOSPACE. Det blir ett myller av människor och företag som skapar energi och inspiration. Vi kommer också att arrangera aktiviteter och events som alla kan delta i.

Människor, möten och mervärden

Coworking-kontoret kommer att öppna i augusti 2020 och drivas tillsammans med Mannersons.

– Det gör det möjligt för alla i huset att nyttja de resurser och infrastruktur som finns. Alltifrån reception, konferensrum, mötestjänster till catering, menar Emelie Mannerson, projektledare för Alfa Cowork.

Niclas Söör vill också framhålla fördelarna med de gemensamma lokalerna och möjligheterna att ta del av tjänster för drift av sitt kontor.

– Att ha tillgång till en komplett konferensavdelning och vid behov extra arbetsplatser med flexibla avtal, utan att själv behöva betala för ytan, är ett stort mervärde. Samtidigt skapas naturliga mötesplatser för de som arbetar i huset, vilket kan leda till nya affärsmöjligheter.

Nyfikna hyresgäster sökes

För närvarande färdigställs ytterligare lokalerna i Alfabetet. De kommer att stå redo för nya hyresgäster i mars 2021. Mannersons välkomnar alla typer av verksamheter men ett villkor är att de som flyttar in har rätt inställning.

– Vi söker entreprenörer som är nyfikna och öppna för nya sätt att samverka och göra affärer. Som inte bara vill ha en lokal, utan hela paketet. De kommer att ha stor glädje och nytta av att finnas här. HiQ är ett bra exempel på företag som verkligen ser styrkorna i konceptet.

Synergier och dynamik

Alfabetet har det mesta. Det är en fastighet med höga kvaliteter, en inspirerande arbetsmiljö och ett attraktivt läge nära resecentrum och city. Här finns även laddplatser för bil och cykel. I en av lokalerna öppnar dessutom CrossFit Highway en expressversion av sitt träningsupplägg.

– Det är sådant som underlättar i vardagen, säger Niclas. Tänk att bara kunna slinka in på gymmet på lunchen, utan att behöva ge sig ut.

Cathrin, Emelie och Niclas är dock alla tre övertygade om att det är helheten som kommer att driva attraktivitet och sätta Alfabetet på kartan.

– Framför allt tror vi starkt på de synergier och den häftiga dynamik som uppstår när människor möts över kontorsgränserna!

Intresserad av att kika på lokalerna i Alfabetet? Välkommen att kontakta oss:

Niclas Söör, vd DOSPACE

Cathrin Ferraro, marknadschef Mannersons Fastighets AB

Emelie Mannerson, projektledare Alfa Cowork, Mannersons Fastighets AB