Guldläge på Nygatan

Hos Rutil Jewelry är det mesta som glimmar av guld. I den nyrenoverade butiken och verkstaden skapar Louise Nilsson och hennes medarbetare vackra, unika och personliga smycken för sina kunder.Hösten 2014 stegade Louise in på en av Linköpings mest anrika guld- smedjor och frågade om det fanns möjlighet till praktik eller jobb. Med sig hade hon en gedigen guldsmedsutbildning och en dröm om att starta eget. Där och då började resan mot det som idag är Rutil Jewelry. För snart tyckte dåvarande ägaren Rolf att Louise skulle ta över verksamheten. Sagt och gjort. Redan i april 2015 fick guldsmedjan en ny ägare och ett nytt namn. Med tiden har personalstyrkan utökats med Lek som är juvelinfattare, lärlingen Karin samt Krille, guldsmed tillika Louises sambo. Två dagar i veckan finns också Rolf i verkstaden. Och vi får inte glömma hunden Beneton, en mästare på kundrelationer!


En rekommenderad värd
De första åren behöll Louise den ursprungliga lokalen på Djurgårds- gatan men började så småningom fundera på en flytt. Efter rekom- mendation kom hon i kontakt med Mannersons och fick direkt en bra känsla. De hade dessutom en ledig butikslokal på Nygatan. Men först behövde väggar flyttas, dörrhål byggas igen och fönster och dörrar förses med galler och larm. Den 1 september 2022 kunde Rutil Jewelry ta plats i sin nya lokal. ”Det har blivit precis som vi ville. Mannersons har varit otroligt tillmötesgående och generösa, och verkligen anpassat allt efter våra önskemål.”
På frågan om framtiden säger Louise att hon vill vi fortsätta att leverera bra jobb, men också att fler ska känna till Rutil Jewelry. ”De ska veta att vi finns och att vi skapar alla smycken själva efter våra och kundernas idéer. Och får jag drömma fritt skulle vi kunna växa lite till. Det vore väldigt trevligt!”