Älskar kaos


För Carl-Fredrik Grönhagen, vd på fastighetsbolaget Mannersons, är det outforskade en motor till utveckling. Det har fått honom att byta såväl land som bransch. Och nu också att för femte året i rad utses till Sveriges bästa hyresvärd.


Carl-Fredrik Grönhagen, vd på fastighetsbolaget Mannersons, möter upp i receptionen. Närmast familjärt presenteras vi för receptionisten, en av fastighetsskötarna, ekonomerna och Ida som studerar till sjuksköterska men jobbar deltid på företaget. Detta samtidigt som han banar väg till kontorets bibliotek där väggarna pryds av släktfotografier.


Vi är ett familjeföretag som går tillbaka till 1886. Ursprungligen i form av en handelsbod här i Linköping, som sedan utvecklades till en grossisthandel. Min morfar beslutade att byta spår och började köpa fastigheter i början av 70-talet.

– Carl-Fredrik Grönhagen.


Mannersons är ett utpräglat familjeföretag, och det blir snabbt tydligt att arvet från tidigare generationer inte bara sitter på, utan även i väggarna. Men att Carl-Fredrik Grönhagen skulle flytta till Linköping för att ta över familjeföretaget var inte en från början utstakad väg – snarare tvärtom.


– Jag har från tidig ålder alltid haft siktet inställt på en internationell karriär inom finansbranschen, vilket har att göra med att jag trivs i nya miljöer och kulturer. Så efter studier i Internationell ekonomi i Lund och Kanada flyttade jag direkt till London.

– Carl-Fredrik Grönhagen.


Läs hela artikeln på Fastighetstidningen.se