Obemannad matbutik anländer till Inre hamnen i höst- nytt avtal tecknat mellan AutoMat och Mannersons Fastigheter

Mannersons Fastigheter är glada över att meddela ett spännande partnerskap med AutoMat, den personliga och proffsiga obemannade matbutiken skapad av entreprenören Edvin Johansson. Detta avtal markerar en historisk milstolpe då Inre hamnen välkomnar den första mataffären till området.En mataffär i Inre hamnen har en stor positiv betydelse för den nya stadsdelen. Det är mer än bara en plats där du köper mat – det gör också stadsdelen mer levande och blir en mötesplats för alla nya invånare. Genom att etablera en närbutik i det växande området möjliggörs enkel tillgång till ett brett sortiment och med mycket generösa öppettider. Automat blir tillsammans med de fina lägenheterna en viktig ingrediens för ett bekvämt liv i Inre Hamnen.


”Vårt första samtal med Edvin om en närbutik i Inre hamnen ägde rum redan våren 2021 då AutoMat hyrde sin första lagerlokal av Mannersons, så relationen och diskussionerna har pågått under en längre tid, ”säger Cathrin Ferraro, marknads- och uthyrningschef på Mannersons Fastigheter. ” Vi är väldigt glada över detta samarbete med AutoMat och att de väljer att etablera sig i vår fastighet. Det bekräftar vårt åtagande att tillhandahålla bekvämlighet och service till invånarna i Inre hamnen.


Den nya närbutiken kommer att öppna i Mannersons nybyggda fastighet Kronomagasinet 3, belägen på Saltängsgatan. Fastigheten har 69 lägenheter med första inflyttning planerad till våren 2024. I en angränsande lokal i fastigheten planeras en mindre restaurang med en fantastiskt utsikt över kanalen i Inre hamnen.


Vad är AutoMat?
AutoMat representerar en ny tid för närbutiker med möjlighet till lönsamhet trots sin storlek.


Konceptet, grundat av visionären Edvin Johansson, erbjuder en bekväm och tillgänglig matbutiksupplevelse utan behov av personal på plats. Med hjälp av avancerad teknologi, inklusive automatiserade kassor och smarta sensorer, kan kunder enkelt köpa livsmedel och andra dagliga varor dygnet runt.


Edvin startade den första obemannade butiken i Ekängen utanför Linköping 2018 och har sedan dess etablerat 40 butiker, både egna och med franchisetagare. Butiken i hamnen kommer Edvin att driva med hjälp av den mest erfarna kompanjon och medarbetare – hans mamma Helèn Persdotter, som kommer spela en nyckelroll och se till att butiken förändrar sitt utbud i takt med att Inre hamnen byggs ut och flera hyresgäster flyttar in. Det krävs en lyhördhet för att möta kundernas behov i Inre hamnen.


”Vi ser mycket fram emot öppningen i Inre hamnen under hösten. Våra butiker är väl anpassade för moderna nytänkande stadsområden med en tydlig identitet och etableringen ligger i direkt linje med våra långsiktiga mål. Vi är glada att kunna genomföra detta tillsammans med Mannersons fastigheter, med vilka vi delar långsiktiga ambitioner och visioner samt har mycket god erfarenhet av sedan tidigare projekt.” säger Edvin, grundare av AutoMat.