Utvecklar entré till en helt ny stadsdel

Mannersons är en av de byggherrar som har flest projekt i Inre hamnen; tre bostadshus med totalt ca 175 lägenheter och lokaler i markplan, men också ett riktigt portalprojekt; omvandlingen av 1800-talsbyggnaden Andreas Kvarn, den kulturskyddade byggnad som markerar början på den nya stadsdelen.

Carl-Fredrik Grönhagen, VD på Mannersons, guidar runt i Andreas Kvarn. Han lyser av iver och entusiasm när han målar upp bilden av hur ”entrén” till Inre hamnen kommer att utvecklas.

– Det här är ju i sig en fantastisk byggnad, en stor, massiv volym med stora, underbara ytor framför sig, ner mot kajen. Man måste närma sig en sådan här byggnad med både vördnad och fantasi. Vi ser framför oss hur den fylls med nytt liv – restaurang i markplan, och kanske någon form av annat publikt utrymme – en utställningslokal av något slag. I parken utanför ser vi en skulpturpark, men också öppna ytor för att till exempel konserter eller andra event. Vi vill verkligen öppna upp den här delen av stan och göra den publik igen!

Läs mer