ALFABETET – en ny nod i Linköping

Mannersons har under mer än hundra år varit aktiva i utvecklingen av Linköping. Genom renovering av den nästan 10,000 kvm stora fastigheten ALFABETET har förtaget skapat högklassiga kontorslokaler, konferensanläggning och stans mest centrala padelarena med 10 banor som lockar till samarbete, möten och affärer.

 

Mannersons – som är inne på femte generationens företagande – äger och förvaltar i dag ungefär 900 lägenheter, samt 150 lokaler framförallt kontor, men också segment som gym, restaurang, vård och verksamhetslokaler för verkstad, bygg och lager.

 

Grundläggande för verksamheten är att vara nära kunden och viljan att aktivt bidra till stadsutvecklingen på de orter man verkar – där beståndet nu är fokuserat på attraktiva lägen Linköping och Motala, med kommande nyproduktion i Inre hamnen, Norrköping och Södra Värtan, Stockholm. I Linköping planeras nyproduktion av ett hundratal hyresrätter med låga hyror i projektet Berga Äng.

 

– Mannersons har som ambition att få vara en aktiv spelare i flera nybyggnadsprojekt i Linköping framöver.

 

Företaget brinner särskilt för utveckling av kulturellt värdefulla fastigheter och byggnader med hög arkitektonisk kvalitet.

 

En i Linköping klassisk sådan är deras fastighet ALFABETET – som byggdes 1952 för Hjalmar Blomqvist AB. Beskrevs i tidningen vid dess öppnande som Fastigheten kv. Alfabetet är en del i Sveriges porslinshistoria och konstverken i huset påminner om tiden.

 

– En otroligt välbyggd fastighet, som vi på senare år återskapat och förädlat till en samlingsplats för näringslivet, säger marknadschefen Cathrin Ferraro.

 

En av grundtankarna i huset är delningsekonomi. Man betalar för de ytor man använder och delar på både mötesplatser och konferens. Man ska kunna hyra en tajtare lokal och använda husets och Alfas ytor för större gemensamma träffar. Det ger företagen möjlighet att öka och minska ytorna över tid. Vilket bidrar till en flexibilitet för bolag i snabb expansion. Detta känns ju så klart helt rätt nu.

 

Entréplanet utgörs av nyrenoverade konferenslokaler och flera kontorslokaler. Alfa – Linköpings största coworkingsite håller till på andra planet. 1 435 kvadratmeter flexibla kontorslösningar för små och stora företag – drivs av DOSPACE.

 

– Som kontorshyresgäst i huset kan man dra nytta av alla servicefunktioner som finns i Alfa – allt från mottagning av besök, samlingsytor och hjälp med event, kontorsstädning mm. Dessutom ger de gemensamma ytorna möjlighet att samarbeta på en mängd olika sätt.

 

I fastigheten finns gym, omklädningsrum, parkeringsplatser med laddfunktion till alla som vill, cykel förråd och förråd som de olika företagande hyresgästerna kan hyra. Men mest uppskattat är nog den nya Padelhallen med 10 banor.

 

– Läget är optimalt – nära både till Resecentrum, stadskärnan, E4an, Ebbepark och Linköpings Science park. Även om det finns gott om parkeringar på fastigheten kan man lätt ta sig till Alfabetet per fot eller med cykel, framhåller Cathrin Ferraro.