Nya hyresrätter i Inre hamnen: ”De kommer bli fantastiska”

Till våren 2024 kommer de första hyresrätterna i Inre hamnen i Norrköping vara redo för inflytt. Efter ett långt och gediget arbete med både området och lägenheterna kan Mannersons Fastigheter nu berätta om vad som komma skall: ”Östergötlands vassaste lägenheter med Sveriges bästa service”, säger Carl-Fredrik Grönhagen, vd.


Mannersons Fastigheter är ett familjeföretag som drivs av femte generationen.


– Vår filosofi baseras på att alla medarbetare tar väldigt mycket eget ansvar, och därmed även många egna beslut. Det bidrar till att man som medarbetare kan anpassa sitt bemötande och service gentemot hyresgästerna på ett personligt sätt. Det är en viktig bidragande faktor till varför vi har så många nöjda hyresgäster, säger Carl-Fredrik.Inre hamnen är Norrköpings största statsutvecklingsprojekt och Mannersons har tillsammans med kommunen och 8 andra byggaktörer arbetat med att planera och förbereda området under de senaste 10 åren. Nu har det äntligen blivit dags att bygga själva husen.


– Vi är en av de första aktörerna som kommer erbjuda hyresrätter i området. Det som är utmärkande för byggnaderna i Inre hamnen är att de har en mycket hög arkitektonisk och materialmässig kvalitet.– De arkitekter som varit inblandade i det här projektet är några av de allra bästa i Sverige och vi bygger med en tanke om att området bara skall bli bättre med tiden. Här skall det vara lätt att växa upp i en långsiktigt hållbar miljö.


Redan nu finns färdiga kanaler, kajplatser och badplatser, och från och med i sommar kommer parker och promenadstråk vara öppna för allmänheten.


– Som hyresgäst hos oss kommer man flytta in i ett exklusivt boende som är gestaltat efter minimalistiska idéer, råa ytor, högkvalitativt träarbete som i kombination med den hårda betongen och grönska blir väldigt snyggt.– Jag skulle säga att det är premiumbostäder fast paketerat som hyresrätter. Alla lägenheter har balkong och som boende i huset har man tillgång till ett extra vardagsrum med terrass där man kan grilla och odla.


Närheten till vattnet är en stor tillgång för området. Det finns även en stor grön innergård, lokaler där kaféer och livsmedelsbutiker kommer kunna flytta in och skolor i närheten – allt för en enkel vardag.– Vi är Sveriges bästa fastighetsbolag när det kommer till service och självklart vill vi lyfta fram att man som hyresgäst alltid har möjlighet att nå oss och få hjälp, det är viktigt att man känner sig uppmärksammad. Vi finns tillgängliga genom vår app, mail eller kundservice på telefon.


– En välfungerande vardag är det vi eftersträvar för våra hyresgäster. Vi är införstådda med att som hyresgäst så kan livets förutsättningar förändras, och därför försöker vi alltid hjälpa till om man behöver flytta till en större eller mindre lägenhet.


Som långsiktig fastighetsutvecklare är Mannersons väldigt måna om att hyresgästerna trivs och bor kvar länge. De arbetar till exempel med sammansättningen av hyresgäster i ett trapphus för att det skall bli en bra blandning.


– De flesta gillar ju att ha bra grannar!Carl-Fredrik lyfter även fram Mannersons app som förutom att underlätta kommunikation och felanmälan även förenklar i vardagen. Där kan hyresgästerna betala hyran, teckna hemförsäkring, internetabonnemang, elavtal och flyttanmälan. Allt samlat på ett ställe.


– Självklart erbjuder vi möjlighet att hyra parkering i intilliggande parkeringshus men ur ett hållbarhetsperspektiv vill vi verkligen trycka på närheten till kommunikationer per cykel och fot. Det tar till exempel bara sju minuter att gå till tågstationen.


Uthyrningen börjar hösten 2023 med inflyttning i maj 2024.


– Det skall bli väldigt roligt att få välkomna nya invånare till den här unika, hållbara och vackra stadsdelen precis vid vattnet, säger Carl-Fredrik avslutningsvis.