”Full flexibilitet i 150 årig skönhet”

Nu står det klart att DOSPACE och Mannersons fortsätter i sitt samarbete och skapar en koppling mellan den gamla stadskärnan och det nya Inre Hamnen. Tillsammans blåser de nytt liv i en av de mest välkända byggnaderna i hela Norrköping.


Andreas kvarn – eller Mathonska magasinet, som byggnaden hette från början – är ett av Norrköpings mest ikoniska byggnadsverk. I hundrafemtio år har fastigheten använts för att hantera spannmål från hela Östergötland. Nu möter detta klassiska landmärke en ny tid som hela Norrköpings entré till Inre hamnen. I den nya tiden är magasinets namn Jungfrun.


Under pandemin har de flest företag insett att framtidens kontor inte kommer se ut som förr. Vi, DOSPACE och Mannersons har under de senaste tre åren samarbetat löpande med att utveckla framtidens arbetsplats. Vi har tillsammans en unik erfarenhet av att tillhandahålla kompletta arbetsplatslösningar med en marknadsledande service. Vår lösning är det bästa av det egna kontoret och det bästa av coworking i en mix. Vi hör att bolag och medarbetare önskar mer av sina kontor framåt. Det en hunger kring att boosta igång det sociala samspelet igen, att få saker att hända, att växa. Som vi alltid sagt behöver drivna individer och bolag en plats att samlas på för att hjälpa varandra att driva på framåt, där de inte behöver tänka på att driva kontor utan kan fokusera på att utveckla bolaget och knyta kontakter.

– Niclas Söör VD, DOSPACEAll inclusive i en helt unik miljö.


Här skapas ett helt hus för arbete, samverkan och möten där alla 300 medlemmar kan dra nytta av fördelarna med coworking. Oavsett om man har ett eget, privat våningsplan för trettiofem till sextio medarbetare eller om man sitter i hotdesk och mindre kontor – all service görs av DOSPACE. Fokus i fastigheten kommer vara att skapa möjligheter för ett riktigt flexibelt och effektivt arbetsliv, både som anställd och som bolagsägare. Många utvecklingsbolag, både stora och små, ser en osäkerhet i att inte veta hur många medarbetare bolaget har på ett eller tre års sikt, det är en av de stora fördelarna med Jungfruns koncept. Här kan man växa i husets gemensamma ytor. Hela huset blir en social plats där alla kan dra nytta av ytor och infrastruktur för att arbeta och samverka på ett effektivt sätt. Innanför dörrarna kommer du hitta en unik nivå på interiör och service där du som bolag inte behöver fokusera på något annat än ditt arbete.


Det känns otroligt roligt att växa i Norrköping tillsammans med DOSPACE. Efter ett lyckat samarbete i Linköping med ALFABETET bestämde vi oss för att göra samma sak i Norrköping, och dessutom i en av stadens mest fantastiska byggnader. Det finns inget mer hållbart än ett långsiktigt förvaltande av de byggnader som redan finns och genom att använda oss av bergvärme får en unik profil. Vi tror mycket på Norrköping, här finns ett fantastisk driv i näringslivet och mycket fokus på nätverkande.

– Carl Fredrik VD, Mannersons Fastigheter.


Andreas kvarn genomgår en unik transformation, från sitt ursprungliga ändamål, som kvarn och spannmålslager, till kontor. Vi har fokuserat på att skapa moderna kontorsmiljöer samtidigt som vi vill lyfta fram den kulturhistoriska miljön.

-Erik Hökerby, Marge Arkitekter


Kontor och arbetsplatser kommer vara redo för inflyttning hösten 2024 och intresseanmälningar tas emot redan nu.


Kontakt för intresseanmälningar: Nina Rydingsvärd, nina@dospace.se